Teriyaki kúsky so zeleninou a divokou ryžou (vegan)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
2 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Značka The Vegetarian Butcher, alias vegetariánsky mäsiar vyrába rastlinné alternatívy mäsa, ktoré sa mu chuťovo naozaj podobajú. V tomto recepte použijeme teriyaki kúsky a osmažíme ich spolu so zeleninou. S divokou ryžou potom tvoria vyvážený obed alebo večeru plnú živín.

Ingrediencie

  • 120 g divokej ryžovej zmesi (F50F)
  • 100 g mrkvy
  • 100 g špargle zo sklenice
  • 1 balenie The Vegetarian Butcher NoChicken Teriyaki
  • 1 lyžica rastlinného oleja
  • 150 ml ovsenej smotany
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 3 lyžičky kukuričnej múky
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • Korenie

Príprava

Ryžu uvaríme podľa návodu na obale. Mrkvu ošúpeme a nakrájame na plátky. Špargľu na klinčeky.

Teriyaki kúsky osmažíme na oleji dozlatista a dáme bokom.

Do panvice prilejeme 150 ml vody a smotanu a privedieme k varu. Potom v zmesi rozpustíme bujón.

Zmes v panvici zahustíme kukuričnou múkou rozmiešanou v troche vody. Pridáme špargľu, mrkvu, hrášok a teriyaki kúsky a spoločne dusíme asi 10 minút.

Dochutíme citrónovou šťavou, korením a soľou a podávame spolu s ryžou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept