Príprava
Z karfiolu nakrájajte ružičky, umyte ich a pripravte marinádu. Zmiešajte šťavu z 1 limetky, 2 lyžice medu, 1 lyžicu olivového oleja, lyžičku rímskeho kmínu, lyžičku koriandra, soľ a korenie. Obaľte karfiol v zmesi, potom ho dajte piecť/grilovať cca na 20 minút dozlatista. Po upečení by mal byť karfiol dostatočne mäkký.
Umyté paradajky rozkrájajte na polovice a lyžičkou odstráňte semienka. Potom ich nakrájajte na kocky. Červenú cibuľu a zväzok koriandra nakrájajte nadrobno. Zmiešajte s paradajkami, pridajte lyžicu olivového oleja, šťavu z jednej limetky a jalapenos podľa chuti. Zmes dajte vedľa odpočívať.
Zatiaľ, čo karfiol chladne, umyte, osušte a nakrájajte šalát na menšie kúsky.
Na panvici ľahko opečte taco placky tak, aby boli stále mäkké a tvarovateľné, ale aby sa na nich objavili zlatisté fliačky. Môžete ich aj jemne navlhčiť. Opečené tacos potom potrite cheddarovou omáčkou, pridajte ľadový šalát, paradajkovú salsu a pečený karfiol. Pokiaľ máte radi pikantné, pridajte ešte jalapenos navyše.
Po naplnení tacos ich môžete ozdobiť extra cheddarovou omáčkou, alebo čerstvým koriandrom. Karfiolové tacos s cheddarovou omáčkou môžete okamžite podávať, alebo zabaliť do alobalu a vychutnať si ich neskôr.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár