Tradičný šošovicový guláš

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Vegetariánsky guláš je plný šošovice, takže telu dodá potrebné živiny a to aj bez mäsa. Šošovicu je dobré si na niekoľko hodín namočiť, zliať a potom uvariť v čerstvej vode do mäkka. Je potrebné ju variť zvlášť, pretože vodu z jej varenia je lepšie nekonzumovať.

Ingrediencie

  • 400 g varenej zelenej šošovice (F50F)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 cibuľa
  • 3 rajčiaky
  • 2 zemiaky
  • 1 mrkva
  • 1 zelená paprika
  • Bobkový list, čierne korenie a paprika

Príprava

Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame nadrobno. Papriku zbavíme stredu a nakrájame na kocky. Aj mrkvu nakrájame na kocky – ošúpeme ju, len ak je to potrebné.

Túto pripravenú zeleninu opečieme na panvici na oleji, kým nie je opečená dozlatista.

Pridáme rajčiny, korenie a bobkový list. Dusíme. Pridáme vodu, bujón a premiešame.

Do zmesi pridáme zemiaky nakrájané na kocky a uvarenú šošovicu. Keď sú zemiaky mäkké, servírujeme. Predtým nezabudneme vybrať bobkové listy a guľôčky korenia.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept