Tradičný zemiakový šalát

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Pripraviť klasický zemiakový šalát nie je nič zložité. Pre dosiahnutie dokonalej chuti si pripravíme dresing z majonézy, cukru, octu a soli. Zemiakový šalát je síce klasická príloha k vianočnému kaprovi alebo rezňu, ale skvele sa hodí celoročne ako príloha k mäsu. Alebo si dajte mištičku šalátu len tak samotnú – pridajte si k tomu napríklad zavináče a máte plnohodnotný pokrm.

Ingrediencie

  • 600 g uvarených zemiakov typu na šalát
  • 1 mrkva
  • 1 veľké červené jablko aj so šupkou
  • 4 nakladané uhorky
  • 4 lyžice zeleného hrášku
  • 1 malá cibuľa
  • Soľ
  • Čerstvé drvené korenie
  • 4 lyžice majonézy Hellmann's
  • 1 lyžicou horčice
  • 1 lyžica cukru
  • 1 lyžice octu
  • Nasekaná pažítka

Príprava

Najskôr uvaríme celé zemiaky v šupke. Po vychladnutí ich olúpeme a nakrájame na malé kocky.

Mrkvu ošúpeme a nakrájame na kocky. Uhorku s jablkom nakrájame na menšie kocky. Cibuľu nakrájame na jemno. V miske opatrne premiešame zemiaky a zeleninu. Pridáme hrášok a všetko spolu dobre premiešame.

Pripravíme dresing – zmiešame majonézu, soľ, korenie, ocot, cukor. Dresing primiešame do šalátu.

Môžeme dochutiť soľou, octom a cukrom podľa chuti. Zemiakový šalát necháme odležať a pred podávaním posypeme nasekanou pažítkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept