Vajíčkový sendvič

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Roztekajúci žĺtok, vôňa slaniny a roztavený čedar... Že to znie ako sen? Poďte si s nami pripraviť tento vajíčkový sendvič, ktorý si zamilujete! Skvele sa hodí na bohatý víkendový brunch alebo ako rýchla večera.

Ingrediencie

  • 2 veľké vajcia
  • 2 plátky obľúbeného chleba (napríklad kváskového)
  • 2 - 4 lyžice tatárskej omáčky Hellmann's
  • 2 plátky čedaru alebo ementálu
  • 2 plátky slaniny
  • maslo alebo olej na vyprážanie (záleží na vás)
  • soľ a korenie podľa chuti

Príprava

Najskôr na panvici osmažte slaninu do chrumkava. Odporúčame opiecť aj chlieb, aby boli plátky zlatisté. Jeden plátok po opečení potrite tatárskou omáčkou, zasypte syrom a ten rozpustite pomocou flambovacej pištole alebo ho vložte na chvíľu pod gril.

Medzitým si na panvici na strednom plameni pripravte volské oká. Na panvicu s trochou masla alebo oleja rozklepnite vajcia, dochuťte ich štipkou soli i korenia a usmažte ich do požadovanej prepečenosti. Odporúčame nechať žĺtok mierne tekutý, čo dodá sendviču extra šťavnatosť. Navrch pridajte predpripravený plátok chleba s opečeným syrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept