Vajíčkový koláč zo staršieho chleba s paradajkovou omáčkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Co so starým chlebom? Buď krutóny, taliansky šalát panzanella, alebo tento báječný koláč! Vyšľahané vajíčka s parmezánom sa upečú na lôžku z pasírovaných paradajok a mangoldu, takže tento nenápadný páj má všetko – zeleninu, bielkoviny a vďaka chlebu aj sacharidy.

Ingrediencie

  • 500 g chleba
  • 300 ml rajčatové passaty
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 kg mangoldu (nebo listového špenátu, F50F)
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • 1 cibule
  • 2 vejce
  • 100 ml mléka
  • 15 g maizeny (kukuř. škrobu)
  • 50 g strouhaného parmazánu

Príprava

Rúru predhrejeme na 180°C. Formu na koláč vymastíme tukom (a môžeme vyložiť aj papierom na pečenie).

V hlbšej panvici opečieme na oleji cibuľu nakrájanú nadrobno a neskôr pridáme prelisovaný cesnak. Potom do zmesi prilejeme paradajkovú passatu, privedieme k varu a rozpustíme v nej bujón.

Do paradajkovej zmesi, ktorú sme odstavili z platne, pridáme nahrubo natrhaný mangold alebo špenát a necháme zvädnúť.

Do zmesi pridáme dvoj až troj centimetrové kocky chleba, ktorý necháme v zmesi nasiaknuť.

V miske vedľa si vyšľaháme vajíčka s mliekom, maizenou a strúhaným parmezánom.

Formu naplníme z polovice mangoldovou zmesou a dolejeme ju zmesou vajíčkovou.

Koláč pečieme v predhriatej rúre dozlatista, čo trvá podľa typu a veľkosti formičiek 15 až 25 minút. Dôležité je, aby boli vajíčka pekne pevné na povrchu a začali zlátnuť.

Koláč vyberieme z rúry a necháme chvíľu vychladnúť. Servírujeme.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept