Príprava
Rúru predhrejeme na 180°C. Formu na koláč vymastíme tukom (a môžeme vyložiť aj papierom na pečenie).
V hlbšej panvici opečieme na oleji cibuľu nakrájanú nadrobno a neskôr pridáme prelisovaný cesnak. Potom do zmesi prilejeme paradajkovú passatu, privedieme k varu a rozpustíme v nej bujón.
Do paradajkovej zmesi, ktorú sme odstavili z platne, pridáme nahrubo natrhaný mangold alebo špenát a necháme zvädnúť.
Do zmesi pridáme dvoj až troj centimetrové kocky chleba, ktorý necháme v zmesi nasiaknuť.
V miske vedľa si vyšľaháme vajíčka s mliekom, maizenou a strúhaným parmezánom.
Formu naplníme z polovice mangoldovou zmesou a dolejeme ju zmesou vajíčkovou.
Koláč pečieme v predhriatej rúre dozlatista, čo trvá podľa typu a veľkosti formičiek 15 až 25 minút. Dôležité je, aby boli vajíčka pekne pevné na povrchu a začali zlátnuť.
Koláč vyberieme z rúry a necháme chvíľu vychladnúť. Servírujeme.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár