Vajíčkový raclette

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 70 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Raclette je tradičné švajčiarske jedlo, pri ktorého príprave potrebujete v prvom rade rovnomenný syr. Ten rozohrejete a podávate spolu s rôznymi tradičnými prílohami, ako sú zemiaky, papriky, uhorky, nakladané cibuľky, sušené alebo údené mäso, šampiňóny alebo vajíčka. A poznáte niečo lepšie ako rozpustený syr a vajíčka?

Ingrediencie

  • 12 vajec
  • 300g batátov
  • 1 červená paprika
  • 200 g húb
  • 3 jarné cibuľky
  • 100 g baby špenátu (F50F)
  • 150 g sójových klíčkov (F50F)
  • 200 g cherry rajčín
  • 1 avokádo
  • 1 lyžica citrónovej šťavy
  • 150 g varenej šunky
  • 200 g syra feta
  • 400g syr raclette
  • Provensálske korenie
  • Majonéza Hellman`s

Príprava

Batáty nakrájame na hranolky a varíme 5-10 minút. Schladíme.

Zeleninu a huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky.

Avokádo rozpolíme, odstránime kôstku a dužinu vydlabeme lyžicou. Nakrájame na prúžky a pokvapkáme citrónovou šťavou.

Všetku zeleninu, huby, klíčky aj avokádo si pripravíme na tácku, alebo do misy.

Rozpálime súpravu na raclette. Prehrievame, kým nie je obsah našej mištičky hotový. Do mištičiek si podľa ľubovôle kombinujeme čokoľvek z misy, môžeme pridať šunku, syr alebo vajíčko.

Tip na záver : Vyskúšajte rôzne druhy šunky.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept