Príprava
Tofu nakrájame na polcentimetrové plátky, potrieme bujónom rozpusteným v 0,5l vody a necháme desať minút marinovať
Medzitým vo väčšej panvici privedieme do varu trochu vody, osolíme a vložíme do nej fazuľky. Varíme, kým nebudú al dente. Potom ich schladíme pod studenou vodou.
V tej istej vode uvaríme aj celé zemiaky a po vychladnutí ich nakrájame.
V menšom hrnci uvaríme vajíčka – trvá to asi 8 minút. Necháme ich vychladnúť a potom nakrájame na štvrtiny.
Na troche oleja opečieme plátky tofu dozlatista z oboch strán.
Šalotku nakrájame na malé polmesiačiky.
Pripravíme si zálievku – stačí zmiešať ocot s horčicou, soľou a korením.
A teraz už naaranžujeme šalát na tanier – zemiaky, fazuľky, šalotka, tofu, vajíčka a na záver zálievka. Servírujeme s čerstvou petržlenovou vňaťou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár