Vajíčkový šalát z Lutychu

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Šalát s vajíčkami podľa receptu z belgického mesta Lutych

Ingrediencie

  • 300 g zemiakov
  • 2 vajcia
  • 250 g pevného tofu
  • 250 g zelenej fazuľky
  • 250 g paradajok nakrájaných na kocky
  • 1 plechovka fazule
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 šalotka
  • 1 lyžica horčice
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať

Príprava

Tofu nakrájame na polcentimetrové plátky, potrieme bujónom rozpusteným v 0,5l vody a necháme desať minút marinovať

Medzitým vo väčšej panvici privedieme do varu trochu vody, osolíme a vložíme do nej fazuľky. Varíme, kým nebudú al dente. Potom ich schladíme pod studenou vodou.

V tej istej vode uvaríme aj celé zemiaky a po vychladnutí ich nakrájame.

V menšom hrnci uvaríme vajíčka – trvá to asi 8 minút. Necháme ich vychladnúť a potom nakrájame na štvrtiny.

Na troche oleja opečieme plátky tofu dozlatista z oboch strán.

Šalotku nakrájame na malé polmesiačiky.

Pripravíme si zálievku – stačí zmiešať ocot s horčicou, soľou a korením.

A teraz už naaranžujeme šalát na tanier – zemiaky, fazuľky, šalotka, tofu, vajíčka a na záver zálievka. Servírujeme s čerstvou petržlenovou vňaťou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept