Vegánska divoká ryža so zeleninou a chrumkavými krutónmi

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 301 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Divoká ryža je super výživná, zelenina zase plná vitamínov. A chleba? Ten je tam len pre príjemné chrumknutie.

Ingrediencie

  • 320 g mix klasickej ryže s divokou ryžou (F50F)
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 40 g celozrnného chleba
  • 3 cukety
  • 80 g cherry paradajok (F50F)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malá cibuľa
  • 8 listov bazalky

Príprava

V 600 ml vriacej vody rozpustíme bujón. Pridáme ryžu a varíme domäkka, zhruba 15 až 18 minút.

Chlieb nakrájame na kocky a upečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov po dobu 8-10 minút, kým nie sú krutóny pekne zlatisté

Cuketu nakrájame na malé kolieska, cibuľu nahrubo. Paradajky rozpolíme.

Na oleji opečieme cibuľu, po pár minútach cuketu. Opečieme, pridáme paradajky a varíme 3 minúty.

Pokrm servírujeme tak, že na ryžu navrstvíme zeleninu, ozdobíme bazalkou a navrch pridáme krutóny.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept