Vegánska paštéta z cíceru a tofu

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Príprava tejto paštéty je až prekvapivo jednoduchá. V zásade len opečieme cibuľku a potom ju už len rozmixujeme spolu s ostatnými ingredienciami. Výborne chutí na chlebe alebo na tvrdých krekroch.

Ingrediencie

  • 80 g cibule
  • 1 plechovka cíceru
  • 320 g tofu
  • 30 g tahini (F50F)
  • 2 listy nori riasy
  • 1 lyžica sušených wakame rias
  • 1 citrón

Príprava

Na panvici rozohrejeme olej a opečieme na ňom cibuľku nakrájanú nadrobno. Osolíme a okoreníme a necháme vychladnúť.

Cibuľku dáme spolu s ostatnými ingredienciami, ktoré sme nakrájali nahrubo, do mixéra. Z citrónu použijeme ako šťavu, tak aj kôru, ktorú nastrúhame. Mixujeme dohladka. Prípadne ak chceme, môžeme ju nechať trochu hrubšiu.

Paštéta je hotová. Môžeme ju ozdobiť kolieskami jarnej cibuľky alebo pažítkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept