Vegánska sekaná s batátovou kašou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 55 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Vyskúšajte rastlinnú verziu klasickej sekanej – miesto mletého mäsa použijeme mäso rastlinné. Táto sekaná báječne chutí s batátovou kašou, ktorá je vďaka margarínu a sójovému nápoju tiež vhodná pre vegánov.

Ingrediencie

  • 50 g sušených sójových kúskov
  • 100 g Magic Mince od The Vegetarian Butcher
  • 2 lyžice sójovej múky
  • 150 ml rastlinného mlieka
  • Korenie na sekanú (alebo mix soli, korenia, majoránky, oregana, drvenej rasce a i.)
  • 800 g batátov (F50F)
  • 1 lyžica margarínu
  • 125 ml sójového nápoja
  • 1/2 lyžičky jodizovanej soli

Príprava

Sójové kúsky zalejeme 200 ml vriacej vody a necháme 10 minút nasiaknuť. Potom ich poriadne vytlačíme.

Kúsky zmiešame s mletým, rastlinným mliekom, korením a sójovou múkou a poriadne premiesime.

Zo zmesi vytvarujeme bochník sekané a ten pečieme vo vymastenej forme zhruba 45 minút na 180°C. Neodporúčame teplovzdušnú rúru.

Medzitým ošúpeme batáty a nakrájame ich na menšie kúsky. Uvaríme ich vo vriacej vode po dobu asi 15 minút. Potom pridáme margarín a sójový nápoj a roztlačíme šťuchadlom.

Sekanú vyberieme z rúry a nakrájame na plátky. Podávame s batátovou kašou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept