Príprava
Lyžicu sójovej múky zmiešame s 3 lyžicami vody. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Vegánske mleté mäso zmiešame s horčicou, strúhankou, cibuľou a sójovou múkou. Zo zmesi vytvarujeme 8 malých karbonátok.
V malom hrnci zohrejeme 750 ml vody a vmiešame zeleninový bujón Knorr. Do vriacej (ale nie vriacej sa) vody opatrne vložíme karbonátky a varíme vo vývare na miernom ohni 15 minút. Vývar nechávame tesne pod bodom varu.
Medzitým si pripravíme ryžu podľa návodu na obale.
Mäsové guľky vyberieme z vývaru a uchováme v teple.
Odmeriame si 200 ml vývaru. V hrnci rozpustíme margarín, pridáme lyžicu múky a za stáleho miešania orestujeme. Robíme základ omáčky. Za stáleho miešania do neho pridáme vývar a ovsený nápoj. Omáčku dochutíme muškátovým orieškom a korením.
Pred podávaním v omáčke prehrejeme karbonátky. Podávame s ryžou.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár