Príprava
Predhrejeme rúru (alebo gril) na 170-200°C. Baklažány si pozdĺžne rozrežeme na širšie plátky.
Ingrediencie na omáčku (hoisin, korenie, pretretý cesnak, tahini, bujón a vodu) zmiešame a za stáleho miešania prevaríme po dobu dvoch minút.
Plátky baklažánov ogrilujeme. Trvá to asi 15 minút, ale je nutné ich každých päť minút skontrolovať, aby sa nespálili. Kým sú ešte horúce, premiestnime ich do nádoby s horúcou omáčkou a dôkladne ich v nej obalíme. Zakryjeme a necháme 15 minút marinovať.
Brokolicu si medzitým rozdelíme na ružičky, minútku dve povaríme a potom schladíme studenou vodou.
Namarinované baklažány dopečieme v rúre či na grile po dobu piatich minút. Potrieme marinádou a znovu dáme na pár minút do rúry. Takto opakujeme dvakrát až trikrát.
„Rebrá“ z baklažánu servírujeme s brokolicou, nasekaným čerstvým koriandrom, jarnou cibuľkou a semienkami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár