Vegánske “rebrá” z baklažánu v hoisin omáčke

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Vďaka výraznému koreniu vám tieto „rebrá“ budú veľmi chutiť.

Ingrediencie

  • 4 baklažány
  • 500 g brokolice (F50F)
  • 200 g hoisin omáčky
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 1/2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 ml vody
  • 1 lyžica tahini (sezamová pasta)
  • 3 jarné cibuľky
  • Koriandr
  • ½ lyžice sezamových semienok (F50F)
  • 50 ml sladkej sójovej omáčky

Príprava

Predhrejeme rúru (alebo gril) na 170-200°C. Baklažány si pozdĺžne rozrežeme na širšie plátky.

Ingrediencie na omáčku (hoisin, korenie, pretretý cesnak, tahini, bujón a vodu) zmiešame a za stáleho miešania prevaríme po dobu dvoch minút.

Plátky baklažánov ogrilujeme. Trvá to asi 15 minút, ale je nutné ich každých päť minút skontrolovať, aby sa nespálili. Kým sú ešte horúce, premiestnime ich do nádoby s horúcou omáčkou a dôkladne ich v nej obalíme. Zakryjeme a necháme 15 minút marinovať.

Brokolicu si medzitým rozdelíme na ružičky, minútku dve povaríme a potom schladíme studenou vodou.

Namarinované baklažány dopečieme v rúre či na grile po dobu piatich minút. Potrieme marinádou a znovu dáme na pár minút do rúry. Takto opakujeme dvakrát až trikrát.

„Rebrá“ z baklažánu servírujeme s brokolicou, nasekaným čerstvým koriandrom, jarnou cibuľkou a semienkami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept