Vegánske šošovicové guľky

Autor: Future 50 Food HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Doprajte si šošovicové guľôčky, sú vegánske a plné bielkovín.

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 lyžice oleja
  • 150 g červenej šošovice (F50F)
  • 1 lyžica Kari
  • 50 g ovsených vločiek
  • 1,5 lyžice múky
  • 200 ml kokosového mlieka
  • 300 ml Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 limetka
  • Divoká ryža a sekaný koriander (tip na servírovanie)

Príprava

Olúpeme cibuľu a cesnak a nasekáme ich najemno. Osmažíme ich na 1 lyžici oleja.

Pridáme šošovicu a ½ lyžice Knorr Kari korenia a rýchlo osmažíme.

Zalejeme 250 ml vody, privedieme k varu a zakryjeme pokrievkou, za občasného miešania varíme na miernom ohni asi 10 –

15 minút, kým sa tekutina nevyparí.

Necháme vychladnúť a pridáme ovsené vločky, ktoré necháme 10 minút nasiaknuť.

Vytvoríme asi 25 malých guľôčok zo šošovicového cesta, osmažíme ich na lyžici oleja asi osem minút, vyberieme a udržujeme teplé.

Zvyšný olej dáme na panvicu, za stáleho miešania pridáme múku a orestujeme ju, potom pridáme kokosové mlieko a Knorr zeleninový jelly bujón.

Pridáme zvyšnú ½ Knorr Kari korenia. V tejto omáčke servírujeme šošovicové guľôčky, ktoré môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.

Tip na záver : Servírujeme s divokou ryžou, posypeme koriandrom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept