Vegánske tacos

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 30 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Mexické tacos trochu inak

Ingrediencie

  • 250 g pevného tofu
  • 1 žltá paprika
  • 2 červené cibule
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g varených fazule
  • 70 g paradajkového pretlaku
  • 6 paradajok
  • 1 Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 lyžica mletého kmínu
  • 1 lyžica papriky Knorr
  • 8 vegan taco alebo malé tortilly
  • 50 g červenej kapusty, nakrájanej nadrobno (F50F)
  • 1 avokádo, na plátky

Príprava

Nalijeme olej na panvicu a zapneme stredný oheň.

Pridáme nadrobené tofu a opekáme, kým nezačne hnednúť a chrumkavieť.

Pridáme žltú papriku nakrájanú na kocky, pol centimetrové kocky cibule, prelisovaný cesnak a opekáme do zlatista, kým nám nezačne paprika hnednúť.

Pridáme fazuľu, paradajky nakrájané na kocky a paradajkový pretlak, Knorr Organický jelly bujón zeleninový a korenie na panvicu. Varíme, kým sa nám všetko pekne nepremieša a nevyparí sa tekutina (asi 2 min). Dochutíme podľa chuti.

Zmiešame všetky ingrediencie na salsu dohromady a dochutíme.

Rozdelíme tofu zmes do tacos, doplníme o prílohu a zalejeme salsou.

Vegánske tacos môžeme dochutiť chilli omáčkou alebo jalapeños.

Tip na záver : Tofu môžeme nahradiť aj šošovicou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept