Vegánsky burger

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
5 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Vynikajúci recept na burger bez živočíšnych zložiek. Ak sa snažíte obmedziť konzumáciu mäsa, môžete buď siahnuť po jeho prírodných alternatívach (napríklad produktoch „Vegetariánskeho mäsiara“ – v tom prípade mrknite na tento burger.), alebo si burger pripraviť sami z rastlinných surovín. V tomto recepte si pripravíme vegánsky burger z quinoi, fazule, vločiek, mrkvy, repy a kelu. Chuť mäsa nečakajte – ale explóziu chutí áno.

Ingrediencie

  • 200 g bielej quinoy (F50F)
  • 250 g fazule
  • 1 červená repa
  • 1 veľká mrkva
  • 100 g kelu (F50F), rozsekaného
  • 150 g ovsených vločiek
  • ½ lyžičky rasce
  • ½ lyžičky údenej papriky
  • 5 veľkých alebo 10 malých žemlí
  • Hellmann’s vegánska majonéza
  • 80 g červenej cibule
  • 1 avokádo
  • 3 paradajky
  • 80 g šalátu zmiešaného s žeruchou a špenátom (F50F)

Príprava

Pužívadlom na zemiaky roztlačíme varenú quinou a fazuľu, tiež varenú. Pridáme nastrúhanú mrkvu a uvarenú a nastrúhanú červenú repu. Ďalej pridáme nasekanú a blanšírovanú kapustu a dobre zamiešame.

Pridáme korenie a ovsené vločky, ktoré predtým nameleme v mixéri. Dochutíme. Miešame, aby vznikla kompaktná hmota.

Podľa toho, aké sme si pripravili žemle, tvoríme z hmoty 4-8 placičiek.

Necháme odležať 15 minút v chladničke.

Na nepriľnavú panvicu dáme trošku oleja a na miernom oleji smažíme placičky asi 5-7 minút dozlatista.

Vegánsky burger servírujeme v žemli s prílohou

Tip na záver : Ak nemáme k dispozícii kel, môžeme ho nahradiť žeruchou alebo špenátom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept