Príprava
Jarnú cibuľku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Dáme ju do mixéra a pridáme k nej údenú papriku, strúhanku a dve tretiny fazule, ktoré sme scedili a prepláchli. Osolíme a okoreníme. Mixujeme, kým sa nám nevytvorí kompaktnejšia zmes.
K zmesi pridáme zvyšok fazule a scedený cícer. Tak dostaneme trochu hrubšiu fazuľovo-cícerovú zmes na burgery.
Zmes rozdelíme na 6 častí a z každej vytavrujeme guľôčku. Ľahko ich poprášime múkou a stlačíme ich, aby vznikli 2 cm hrubé placky. Tie posypeme sezamom a ľanovým semienkom.
Na panvici si rozohrejeme olej a placky na ňom z oboch strán opečieme. Trvá to asi 4 až 5 minút. Hotové placky necháme odpočinúť na papierovej utierke.
Žemle si rozpolíme a do každej vložíme kus ľadového šalátu, plátok uhorky a rajčiny a následne fazuľovo-cícerovú placku. Prikryjeme druhou polovicou žemle a podávame.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár