Vegánsky guláš

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Že slová vegán a guláš nejdú dohromady? Ale áno – keď použijete sójové mäso, ktoré okoreníte práve tak ako klasický guláš.

Ingrediencie

  • 100 g sušených sójových kúskov
  • 1 cibuľa
  • 150 g koreňovej petržlenovej vňate (F50F)​​150 g mrkvy
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 3 lyžice korenia na guláš
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový

Príprava

Sójové kúsky zalejeme v miske 450 ml vriacej vody tak, aby boli úplne zakryté, a necháme 10 minút lúhovať.

Ošúpeme a na menšie kocky nakrájame cibuľu, koreňovú petržlen a mrkvu.

Sójové kúsky poriadne vytlačíme a orestujeme na 1 lyžici oleja. Vyberieme a dáme bokom. Na zvyšnom oleji orestujeme cibuľu, koreňovú petržlen a mrkvu.

Do zmesi pridáme korenie a zľahka opečieme, aby sa rozvoňalo. Zalejeme 400 ml vody a privedieme k varu V tekutine rozmiešame bujón.. Pridáme sójové kúsky a necháme za občasného miešania asi pol hodinky prebublávať. Servírujeme.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept