Vegánsky sendvič s treskou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Či už ste vegán alebo nie, tento sendvič vás rozhodne nadchne! Vďaka chytrej kombinácii ingrediencií docielite skvelú chuť, ktorú by mnohí zamenili za skutočnú tresku a príprava navyše nie je vôbec zložitá. Vegánska tatárska omáčka Hellmann's navyše dodá extra šťavnatosť a všetky chute krásne spojí!

Ingrediencie

  • 8 plátkov chleba
  • 250 g vareného cíceru
  • 40 g šalotky
  • 70 g kyslých uhoriek
  • 70 g varenej mrkvy
  • 100 g vegánskej tatarky
  • 1 polievková lyžica nori vločiek
  • 1/2 lyžičky soli
  • 10 g octu
  • 2 paradajky
  • šalát
  • kyslé uhorky na podávanie

Príprava

Mrkvu vopred uvarte domäkka a šalotku, uhorky a mrkvu nakrájajte na čo najmenšie kúsky. Všetko pridajte k uvarenému cíceru a potom jemne roztlačte vidličkou alebo len niekoľkými pulzmi v kuchynskom robote. Potom do zmesi pridajte vegánsku tatársku omáčku, riasu nori, soľ a ocot. Všetko zmiešajte dohromady a dajte aspoň na hodinu vychladiť, ideálne cez noc.

Až dostanete chuť na sendvič, opečte chlieb dozlatista. Na chlieb položte listy šalátu, navrstvite veľa vegánskej tresky a na tresku pridajte plátky paradajok, uhorky a cibule. Podľa chuti môžete pridať zeleninu alebo klíčky. A je hotovo, dobrú chuť!

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept