Príprava
V miske zalejeme sójové kúsky vriacou vodou a necháme 10 minút stáť.
Baklažán očistíme a nakrájame pozdĺžne na plátky 3mm široké. Plátky dáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme 1 lyžicou olivového oleja a pečieme v predhriatej rúre na 225°C zhruba 10 minút. Vyberieme a znížime rúru na 180 °C.
Zemiaky nakrájame na plátky. Dáme stranou.
Sójové kúsky dobre vytlačíme rukami a smažíme na zvyšnom olivovom oleji asi 5 minút spolu s prelisovaným cesnakom. Pridáme sójovú omáčku a pasírované paradajky. Za stáleho miešania privedieme k varu. V omáčke rozpustíme bujón a dochutíme ju škoricou.
Zemiaky, baklažán a omáčku striedavo vrstvíme do zapekacej misy, končíme omáčkou. Vajcia zmiešame s jogurtom a rovnomerne rozotrieme po povrchu. Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C zhruba 35 minút.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár