Vegetariánske barbecue – batáty s dipom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Páli Pikantnosť

Grilované batáty jednoducho musíte ochutnať!

Ingrediencie

  • 600 g batátov (F50F)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 limetka
  • 1 lyžica Korenie Zelenina s koriandrom a čiernym korením
  • 150 g jogurtu
  • 2 lyžice Hellmann’s omáčky Yofresh
  • Bylinky (pažítka, petržlen, mäta,..)

Príprava

Batáty ošúpeme a nakrájame na centimetrové kocky. Premiešame ich s olejom.

Limetku umyjeme horúcou vodou a vytlačíme. Šťavu z limetky zmiešame s korením a olejom. Táto zmes poslúži ako marináda na batáty.

Batáty ugrilujeme do mäkka, trvá to asi štvrť hodiny. Priebežne ich potierame marinádou a otáčame.

Pripravíme si dip – zmiešaním Yofresh, jogurtu, limetkovej šťavy, soli a čerstvých byliniek.

Grilované batáty podávame s dipom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept