Vegetariánske guľky s hubovou omáčkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 55 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Ingrediencie

  • 250g hub
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g kapusty (F50F)
  • 200 g divokej ryže (F50F)
  • 200 g zelenej šošovice (F50F)
  • 2 vajcia
  • 125 ml ricotty
  • 150 g strúhanky
  • ½ kocky Knorr Bohatý bujón zeleninový

Príprava

Rúru si predhrejeme na 200°C. Ryžu a šošovicu uvaríme podľa návodu na obale.

Na oleji osmažíme huby pokrájané na kocky, pridáme prelisovaný cesnak a kapustu, ktorú sme predtým sparili horúcou vodou, ochladili studenou a nakrájali na prúžky. Smažíme niekoľko minút

Hubovú zmes, ryžu, šošovicu a strúhanku umixujeme. Pridáme vajíčka, ricottu a rozdrobený bujón a umixujeme, aby nám vznikla kompaktná zmes.

Zo zmesi tvarujeme guľôčky, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme ich olejom a dáme piecť na dvadsať minút. Mali by byť na povrchu zlatisto upečené.

Ingrediencie Batátová kaša

  • 4 batáty (F50F)
  • 200g tekvice
  • 125 ml ricotty

Príprava Batátová kaša

Batáty a tekvicu očistíme a nakrájame na kocky. Zeleninu pokvapkáme olejom a pečieme v rúre 20 minút pri 180 stupňoch.

Zemiaky s tekvicou rozmixujeme spolu s ricottou a dochutíme.

Ingrediencie Omáčka

  • 1 cibuľa
  • 250g húb
  • 1 kocka Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 75 ml smotany (ideálne sójovej)

Príprava Omáčka

Na oleji osmahneme cibuľu a huby pokrájané nadrobno.

Pridáme rozdrobený bujón, 200 ml vody a smotanu. Varíme desať minút a podávame s guľôčkami.

Tip na záver : Ak chceme pokrm čisto rastlinný, nahradíme vajíčka kukuričným škrobom a smotanu zvolíme sójovú.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept