Vegetariánske lasagne s hubami, hráškom, špenátom a cuketou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Klasické talianske lasagne môžete urobiť aj pre vegetariánov – namiesto mäsa jednoducho zvoľte zeleninu, ktorú ozvláštnite hubami. Ani nemusíte robiť bešamel; zeleninovú zmes totiž zahustíte kukuričným škrobom alias maizenou a vznikne vám lahodná krémová náplň. Servírujte ich na obed alebo na večeru – vďaka zelenine sú tieto lasagne ľahké a ľahko stráviteľné.

Ingrediencie

  • 250 g hub
  • 250 g brokolice (F50F)
  • 200 g zeleného hrášku
  • 200 g špenátu (F50F)
  • 200 g cukety
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 40 g kukuřičného škrobu
  • 250 g plátů lasagní
  • Parmazán

Príprava

Huby nakrájame na tenké plátky. Cuketu umyjeme a tiež nakrájame na plátky. Brokolicu rozoberieme na ružičky. Špenát umyjeme a nasekáme nahrubo.

V hrnci privedieme k varu liter vody a rozpustíme v nej bujón. Pridáme brokolicu a špenát, ktoré po 7 minútach vyberieme dierovanou naberačkou. Vývar necháme v hrnci.

Na panvici na troche oleja osmažíme cuketu, huby a hrášok. Po niekoľkých minútach do panvice pridáme špenát a brokolicu. Prevaríme a okoreníme.

V troche vody rozmiešame maizenu a zmes prilejeme do hrnca so zeleninovým vývarom. Metličkou šľaháme, dokým nemáme hladkú tekutinu. Do zmesi vmiešame tiež opečenú zeleninu.

Do pekáča vrstvíme lasagne a zeleninovú zmes. Navrch zasypeme parmezánom a dáme piecť na 20 minút pri 180 ° C. Servírujeme.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept