Vrstvený šalát (vegetariánsky)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Šalátov nie je nikdy dosť – hlavne v lete. Vyskúšajte tento jednoduchý recept na vrstvený šalát. Fazuľa a vajcia dodávajú bielkoviny, ľadový šalát pri každom súste pekne chrumkne a kukurica je zase príjemne sladkastá. Tento šalátik sa hodí aj ako obed do práce alebo ľahšia večera.

Ingrediencie

  • 2 vajcia
  • 200 g paradajok
  • 300 g ľadového šalátu
  • 1 pohár zelerového šalátu
  • 1 plechovka fazule (F50F)
  • 1 malá plechovka kukurice
  • 200 g gréckeho jogurtu
  • 3 lyžice majonézy Hellmann's Orginal
  • Šalátové bylinky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 50 g strúhanej goudy

Príprava

Vajcia uvaríme na mäkko, čo trvá asi 9-10 minút. Potom olúpeme a nakrájame.

Paradajky umyjeme a nakrájame na tenké plátky. Ľadový šalát umyjeme, osušíme a nakrájame na kúsky. Zeler, fazuľu a kukuricu scedíme.

Jogurt zmiešame s majonézou, olivovým olejom a šalátovými bylinkami. Tie zvoľte podľa seba, my odporúčame kombináciu cibule, papriky, petržlenu, pažítky a ligurčeka.

Suroviny na šalát vrstvíme do mištičiek a na jednotlivé vrstvy dáme vždy trochu dresingu. Na vrchu by mal byť šalát, nastrúhaný syr a vajíčko.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept