Vrstvený zemiakový šalát s tuniakom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tuniak do zemiakového šalátu? To si píšte! Ak obľubujete skúšať nové kombinácie, pripravte si s nami jednoduchý zemiakový šalát s tuniakom. Iba polhodinová príprava vás delí od šalátu, ktorý roztancuje vaše chuťové poháriky. Tak poďme na to!

Ingrediencie

  • 300 g ošúpaných, polotvrdých varených zemiakov
  • 2 konzervy tuniaka vo vlastnej šťave – odkvapkané
  • 4 vajcia natvrdo
  • 1 malý zväzok nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 veľká červená repa upečená do mäkka 200g
  • 1 plechovka kukurice 200 g bez marinády
  • 150 g majonézy Hellmann's Original
  • 100 g smotany
  • Soľ a korenie na dochutenie"

Príprava

Zemiaky s červenou repou nastrúhame zvlášť na hrubom strúhadle. Zvlášť nastrúhame vajce, zvlášť žĺtok a bielok. Tuniak zmiešame s kukuricou a petržlenovou vňaťou. Zmes rozdelíme na dve porcie.

Zemiaky trochu osolíme, okoreníme, rozdelíme na dve časti, prvú položíme na dno priehľadnej nádoby so širokým dnom.

Na zemiaky položíme prvú vrstvu tuniaka a kukurice a celé zalejeme smotanou. Následne opäť pridáme zemiaky, tuniak a červenú repu.

Vrch potrieme majonézou a posypeme nastrúhanými varenými vajíčkami, kolieska plníme striedavo bielkami a žĺtkami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept