Výborné a rýchle tekvicové rizoto

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tekvicové rizoto je jednoducho lahôdka! Obzvlášť v kombinácii s parmezánom a vlašskými orechmi.

Ingrediencie

  • 700 g tekvice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 liter vriacej vody
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 cibuľa
  • 60 g zeleru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 150 g ryže Arborio
  • 150 g špaldy (F50F)
  • 75 g parmezánu
  • 50 g vlašských orechov (F50F)
  • 50 g žeruchy (F50F)

Príprava

Rúru predhrejeme na 220 °C. Tekvicu nakrájame na dvojcentimetrové kocky a zmiešame ju s olejom. Rozložíme ju na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme asi 15 minút do mäkka.

Vo vriacej vode rozpustíme bujón. V hrnci rozpálime olivový olej a opečieme na ňom cibuľu a zeler pokrájané nadrobno a prelisovaný cesnak.

Do panvice nasypeme ryžu a špaldu a krátko orestujeme. Prilejeme trochu vývaru, priklopíme pokrievkou a varíme. Priebežne dolievame vývarom, kým nie je ryža a špalda na skus. To trvá asi 25 minút.

Do rizota pridáme kúsky tekvice a parmezán. Osolíme, okoreníme a servírujeme s vlašskými orechmi a žeruchou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept