Výdatná zeleninová polievka s burizónmi z divokej ryže

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Táto polievka je plná vitamínov vďaka póru a petržlenu a výdatná vďaka zemiakom a ryži. Vyskúšajte ju na obed či večeru!

Ingrediencie

  • 300 g póru
  • 2 lyžice rastlinného oleja
  • 25 g divokej ryže (F50F)
  • 500 g zemiakov
  • 250 g koreňovej petržlenovej vňate (F50F)
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 ml kyslej smotany
  • 25 g žeruchy (F50F)

Príprava

Pór umyjeme a nakrájame na polkolieska. Petržlen a zemiaky nakrájame na malé kocky.

V hlbokej panvici osmažíme na lyžici oleja na miernom plameni divokú ryžu, kým „nepopraská“ a nebudú z nej burizóny. To trvá aj 10 minút. Dáme ju bokom.

Vedľa na panvici na lyžici oleja osmažíme pór a petržlen a pridáme zemiaky. Prilejeme vodu a rozpustíme v nej bujón. Varíme asi 10 až 15 minút.

Časť zeleniny z polievky ponecháme bokom, zvyšok rozmixujeme tyčovým mixérom. Vmiešame do nej kyslú smotanu a prehrejeme.

Do misiek rozdelíme nerozmixované kúsky zeleniny, potom zalejeme zeleninovým krémom. Podávame s žeruchou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept