Zapečené špecle so špenátom a syrom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Špecle sú vaječné rezance alebo halušky často používané v kuchyniach v južnom Nemecku a Rakúsku. Narazíte na ne ale aj vo Švajčiarsku alebo v Maďarsku. Špecle chutia skvele zapečené a báječne si rozumejú s rozpusteným syrom.

Ingrediencie

  • 250 g mrazeného špenátu (F50F)
  • 500 g špeclí
  • 2 cibule
  • 2 lyžice oleja
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Soľ a korenie
  • 150 g strúhaného syra

Príprava

Špecle uvaríme podľa návodu na obale.

Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kolieska. Na rozpálenom oleji orestujeme cibuľu dozlatista. Pridáme špenát a postupne ho zahrievame, kým sa s cibuľou pekne nespojí. Pridáme pokojne až 150 ml vody. Špenátovú zmes dochutíme bujónom, soľou a trochou korenia.

Scedené špecle vložíme do zapekacej misy. Potrieme špenátovou zmesou a dobre premiešame. Polovicu syra vmiešame do špeclí a druhou polovicou ich posypeme.

Syrové špecle pečieme v predhriatej rúre na 250 °C 5–7 minút, kým sa syr nezačne rozpúšťať. Chceme, aby bol povrch špeclí zlatistý.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept