Zapečené tortellini so zeleninou a paradajkovou omáčkou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Chladené tortellini sa hodí mať v chladničke – vďaka nim máte behom pár minút hotovú večeru či obed. Ak máte viac času, odporúčame tortellini zapiecť. A tento recept vám ukáže ako.

Ingrediencie

  • 400 g tortellin so špenátom a ricottou
  • 400 g cukety
  • 2 papriky
  • 200 g cherry paradajok (F50F)
  • 300 ml paradajkovej šťavy
  • 50 ml smotany 15 %
  • 1 lyžička korenia
  • 100 g syra (parmezán, grana padano, alebo pecorino)
  • 3 stonky bazalky

Príprava

Chladené tortellini rozprestrieme na dno pekáča. Cukety, papriky aj paradajky očistíme, nakrájame a prihodíme do pekáča.

Paradajkový džús zmiešame so smotanou, korením a premiešame. Zalejeme tortellini so zeleninou.

Pečieme asi pol hodiny na 180 stupňov. Počas pečenia dvakrát až trikrát premiešame.

Tortellini podávame so syrom a bazalkou.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept