Zapečené zemiaky s karfiolom a domácim bešamelom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
3 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Zemiaky, karfiol, bešamel a syr. Existuje chutnejšia kombinácia? Vyskúšajte tento jednoduchý recept na zapečený karfiol a uvidíte, že nebudete ľutovať.

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov
  • 400 g karfiolu
  • 30 g jarnej cibuľky
  • 500 ml mlieka
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • Muškátový oriešok
  • 100 g strúhaného syra
  • 25 g sezamu (F50F)

Príprava

Brambory olúpeme a nakrájame na 2 cm kocky. Karfiol rozdelíme na ružičky.

Zemiaky varíme asi 4 minúty, potom k nim pridáme karfiol a spoločne varíme ešte 5 minút. Scedíme.

Pripravíme si bešamel – maslo rozohrejeme a za stáleho miešania pridávame múku. Umiešame zápražku, zriedime ju mliekom a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Na záver pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška. Môžeme použiť aj mletý.

Do pekáča nasypeme zemiaky s karfiolom, zalejeme bešamelom a posypeme kolieskami jarnej cibuľky, syrom a sezamom.

Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 25 minút, kým nie je povrch pokrmu krásne zlatistý.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept