Príprava
Brambory olúpeme a nakrájame na 2 cm kocky. Karfiol rozdelíme na ružičky.
Zemiaky varíme asi 4 minúty, potom k nim pridáme karfiol a spoločne varíme ešte 5 minút. Scedíme.
Pripravíme si bešamel – maslo rozohrejeme a za stáleho miešania pridávame múku. Umiešame zápražku, zriedime ju mliekom a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Na záver pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška. Môžeme použiť aj mletý.
Do pekáča nasypeme zemiaky s karfiolom, zalejeme bešamelom a posypeme kolieskami jarnej cibuľky, syrom a sezamom.
Pečieme v rúre predhriatej na 200 stupňov asi 25 minút, kým nie je povrch pokrmu krásne zlatistý.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár