Zapečené zemiaky so špargľou a bešamelom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
3 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

V tomto recepte domáca bešamelová omáčka báječne dopĺňa zapečené zemiaky a špargľu a výsledkom je svieže jarné jedlo. Podávajte zapečené zemiaky na obed alebo so šalátom na večeru.

Ingrediencie

  • 600 g zemiakov
  • 500 g bielej špargle
  • 1 lyžica sezamových semienok (F50F)
  • 50 g syra

Príprava

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na plátky. Ošúpeme aj špargľu a odrežeme spodné konce. Špargľu nakrájame na 3 cm dlhé kúsky.

Zemiaky varíme s bujónom v mierne osolenej vode po dobu 5 minút. Pridáme špargľu a varíme ďalších 5 minút. Scedíme.

Zemiaky a špargľu vyskladáme do pekáča, zalejeme bešamelom a posypeme strúhaným syrom a semienkami.

Pečieme v predhriatej rúre na 200 ° C po dobu 25-30 minút.

Ingrediencie Bešamel

  • 500 ml mlieka
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • Muškátový oriešok

Príprava Bešamel

Maslo rozpustíme a za stáleho miešania pridávame múku. Uvaríme zápražku, zriedime ju mliekom a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. V zmesi rozpustíme bujón. Na záver pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška. Môžeme použiť aj mletý.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept