Zapečený chlieb po taliansky

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 20 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tento recept na zapečený chleba poslúži ako skvelé raňajky alebo obed. Alebo aj ľahká a lahodná večera :) Prajeme dobrú chuť!

Ingrediencie

  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 plechovka krájaných paradajok (400 g)
  • 30 g korenia Oregáno drhnuté
  • 1 paradajka (F50F)
  • 20 g rukoly
  • 3 plátky chleba
  • 75 g mozarelly

Príprava

Na oleji opečieme cibuľu nakrájanú nadrobno, drvený cesnak, paradajky z plechovky a oregano. Necháme dusiť asi 15 minút, aby sa chute spojili.

Paradajku nakrájame na plátky a umyjeme rukolu.

Plátky chleba položíme na plech a navrstvíme na ne paradajkovú zmes, plátky paradajok a kúsky mozarelly. Pečieme v rúre 6 až 8 minút pri 170 stupňoch.

Zapečené chleby ozdobíme rukolou a pokvapkáme olivovým olejom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept