Zapečený karfiol s pšenom a domácim bešamelom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Karfiol, pšeno a domáci bešamel – výsledkom je zdravé zeleninové jedlo, ktoré zasýti a dodá telu množstvo vitamínov. Skúste túto ľahkú večeru aj vy!

Ingrediencie

  • 150 g jáhel (F50F)
  • 500 g květáku
  • 200 g mrkve

Príprava

Jáhly uvaříme ve vodě doměkka.

Květák omyjeme a rozebereme na růžičky. Mrkev oloupeme a nakrájíme na kousky. Zeleninu vaříme na páře asi 10 minut.

Do vymaštěného pekáčku naskládáme jáhly, zeleninu a zalijeme bešamelem. Zapékáme asi 25 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.

Ingrediencie Bešamel

  • 500 ml mlieka
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 50 g hladkej múky
  • 50 g masla
  • Muškátový oriešok

Príprava Bešamel

Maslo rozohrejeme a za stáleho miešania pridávame múku. Umiešame zápražku, zriedime ju mliekom a za stáleho miešania povaríme do zhustnutia. Vmiešame bujón, ktorý necháme rozpustiť. Na záver pridáme štipku nastrúhaného muškátového orieška. Môžeme použiť aj mletý.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept