Zelené rizoto plné vitamínov

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 50 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Zelená zelenina ako špargľa, brokolica a hrášok sú základom tohto skvelého rizota. Nebojte sa experimentovať a vyskúšajte pokojne aj inú zeleninu, ktorá je práve v sezóne.

Ingrediencie

  • 200 g zeleného špargle
  • 60 g šalotky
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 200 g brokolice
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 175 g ryže Arborio (F50F)
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 25 g parmezánu, strúhaný
  • 25 g píniových orieškov

Príprava

Z chřestu odrežeme tuhé konce. Brokolicu rozdelíme na ružičky. Vložíme do pol litra vody a privedieme do varu. Vo vode rozpustíme bujón a varíme asi 8 minút.

Zeleninu vyberieme a schladíme pod studenou vodou. Vývar nevyhadzujeme, budeme ho ešte potrebovať. Chřest aj brokolicu nakrájame na menšie kúsky – v jednej miske si necháme stonky, v druhej vrchné časti.

Na panvici na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku, kým nie je pekne zlatistá. Pridáme ryžu s opečieme.

K ryži prilejeme časť zeleninového vývaru. Varíme na miernom plameni, a akonáhle sa tekutina vyvarí, prilejeme ďalšiu. Takto opakujeme, kým nám nedôjde vývar a ryža nie je akurát na skus. To trvá asi 15 minút.

Do hotového rizota vmiešame  hrášok a zahrievame, kým nepovolí. Potom pridáme stonky chřestu a brokolice.

Vrchné časti chřestu a brokolice opečieme na panvičke na troche oleja a ozdobíme nimi hotové rizoto. Servírujeme so syrom a píniovými orieškami.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept