Príprava
Z chřestu odrežeme tuhé konce. Brokolicu rozdelíme na ružičky. Vložíme do pol litra vody a privedieme do varu. Vo vode rozpustíme bujón a varíme asi 8 minút.
Zeleninu vyberieme a schladíme pod studenou vodou. Vývar nevyhadzujeme, budeme ho ešte potrebovať. Chřest aj brokolicu nakrájame na menšie kúsky – v jednej miske si necháme stonky, v druhej vrchné časti.
Na panvici na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú šalotku, kým nie je pekne zlatistá. Pridáme ryžu s opečieme.
K ryži prilejeme časť zeleninového vývaru. Varíme na miernom plameni, a akonáhle sa tekutina vyvarí, prilejeme ďalšiu. Takto opakujeme, kým nám nedôjde vývar a ryža nie je akurát na skus. To trvá asi 15 minút.
Do hotového rizota vmiešame hrášok a zahrievame, kým nepovolí. Potom pridáme stonky chřestu a brokolice.
Vrchné časti chřestu a brokolice opečieme na panvičke na troche oleja a ozdobíme nimi hotové rizoto. Servírujeme so syrom a píniovými orieškami.
Diskusia k receptu (0)
Nový komentár