Zelenina a fazuľa z jedného pekáča

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Niet asi nič jednoduchšie, ako nakrájať zeleninu a hodiť ju v pekáči do rúry. Je to až triviálne – no chuťovo skvelé. V tomto jedle sa snúbia chute rôznych druhov zeleniny a výsledok je báječné a svieže jedlo skoro bez práce.

Ingrediencie

  • 400 g batátov
  • 1 plechovka čiernej fazule
  • 3 mrkvy
  • 3 stonky zeleru
  • 3 jarné cibuľky
  • 1 cibuľa
  • 50 g kelu
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vetvička rozmarínu
  • Petržlen
  • Chlieb

Príprava

Troubu predhrejeme na 180 stupňov. Batáty nakrájame na menšie kúsky, fazuľu scedíme. Mrkvu, zeler, cibuľu, kel aj cesnak nakrájame na menšie kusy, cesnak môžeme na plátky.

Všetky ingrediencie okrem kelu a petržlenu dáme so stonkou rozmarínu do pekáča a pečieme zakryté 45 minút, prípadne dokým zelenina nezmäkne. Zelenina pustí šťavu, a bude tak skôr varená než pečená.

Hotovú zeleninu zmiešame s kelom a posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou. Podávame s pečivom.

Tip na záver : Zeleninu môžeme podávať s jogurtovým dipom – stačí zmiešať biely jogurt, majonézu Hellmann's a podľa chuti soľ, korenie a bylinky. Prípadne prelisovaný strúčik cesnaku.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept