Zelenina pečená v rúre (cvikla, čierny koreň, mrkva, batáty, špargľa)

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 35 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Zelenina pečená v rúre chutí skvele samotná, napríklad len s majonézou Hellmann's alebo s jogurtovým dipom. Prípadne ju servírujte ako prílohu k obľúbenému mäsu. Hlavné je všetky kúsky rovnomerne obaliť v zmesi oleja a byliniek – len tak sa upečie krásne dozlatista.

Ingrediencie

  • 200 g čierneho koreňa (F50F)
  • 200 g sladkých zemiakov (F50F)
  • 300 g zeleného špargle
  • 200 g červenej repy
  • 200 g mrkvy
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 50 ml vody
  • 4 lyžice repkového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica nasekaného rozmarínu
  • 2 lyžice nasekaného tymianu

Príprava

Predhrejeme rúru na 200°C.

50 ml vody privedieme v malom hrnci k varu a rozmiešame v nej bujón. Pridáme olej, prelisovaný cesnak a nasekaný rozmarín a tymian. Dáme stranou.

Čierny koreň ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. To isté urobíme s batatmi. Špargľu aj mrkvu umyjeme a nakrájame na menšie kusy – aby boli zhruba rovnaké ako bataty a čierny koreň. Červenú cibuľu ošúpeme a nakrájame na štvrtky. Repu ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.

Zeleninu zmiešame s bylinkovou zmesou a dochutíme korením a soľou.

Pečieme asi 17 až 20 minút, kým nie je zelenina upečená dozlatista.

Ingrediencie Na ozdobu

  • 80 g vlašských orechov (F50F)
  • 50 g syra feta

Príprava Na ozdobu

Ak chceme, servírujeme s nahrubo nasekanými vlašskými orechmi a kúskami feta syra.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept