Zeleninová caponata alebo ratatouille po taliansky

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
Nepáli Pikantnosť

Neviete, čo variť na večeru? Vyskúšajte taliansku verziu ratatouille – vďaka množstvu zeleniny sa hodí aj pre tých, ktorí si strážia váhu.

Ingrediencie

  • 5 lyžíc olivového oleja
  • 1,5 kg baklažánu
  • 1 cibuľa
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 4 paradajky
  • 1⁄2 zväzku čerstvej petržlenovej vňate
  • 30 ml octu z červeného vína
  • 2 lyžice kapary
  • 2 lyžice oregána z Turecka
  • 50 g opečených píniových orieškov (F50F)

Príprava

Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej a na ňom orestujeme baklažán nakrájaný na väčšie kúsky. Chceme, aby bol opečený dozlatista – trvá to asi štvrť hodiny.

K baklažánu pridáme paradajky nakrájané nadrobno, stonky petržlenu, ocot a kapary. Zahrievame asi desať minút.

Zmes dochutíme korením, soľou a korením.

Caponatu servírujeme ešte teplú s toastami a píniovými orieškami.

Tip na záver : Pokrm môžeme servírovať aj zastudena. Ideálne potom s čerstvou žeruchou. Skvelou prílohou je tiež divoká ryža.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept