Zeleninová palacinka plná chuti

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 15 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Celozrnná múka je zdravšia varianta tej klasickej. Vyrába sa totiž nielen z vnútornej časti zrna, ale aj jeho obalovej vrstvy zrna a klíček. Preto obsahuje viac vlákniny, minerálov a tiež nenasýtených mastných kyselín, bielkovín a enzýmov. Tieto palacinky obsahujú nielen celozrnnú múku, ale aj plno zeleniny a olivový olej. Takže ide o výživné a plnohodnotné jedlo vhodné na raňajky, obed alebo večeru!

Ingrediencie

  • 100 g celozrnné múky
  • ½ lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 vajce
  • 100 ml vody
  • ½ vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • Hrsť špenátových listov
  • Polovica červenej cibule
  • 1 malá cuketa
  • Korenie
  • 2 lyžice olivového oleja

Príprava

Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Cuketu nastrúhame nahrubo. Špenátové listy nahrubo nasekáme.

V mise zmiešame múku s jedlou sódou. Uprostred urobíme jamku a vyklepneme do nej vajíčko. V deci horúcej vody rozpustíme bujón. Necháme vychladnúť na izbovú teplotu a za stáleho miešania prilejeme k múke a vypracujeme hladké cesto.

Do cesta na záver vmiešame nadrobno nakrájanú zeleninu.

Vo vyššej panvici rozohrejeme malé množstvo olivového oleja a naberačkou nabereme tekuté cesto. Palacinku opekáme z oboch strán dve až tri minúty, kým nemá zlaté okraje. Pokračujeme, kým nespotrebujeme všetko cesto.

Palacinky servírujeme teplé alebo studené.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept