Zeleninová polievka s ružičkami brokolice

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 50 minút Doba prípravy
Střední Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Na zeleninových polievkach je najlepšie, že ľahko dostanete poriadnu porciu zeleniny aj do tých členov rodiny, ktorí ju inak neholdujú. Táto polievka obsahuje hneď niekoľko druhov, ale dominuje jej brokolica a špenát. Určite sa ale nebojte nejaký druh zeleniny vymeniť za iný, ak ho práve nemáte v chladničke. Môžete do nej zužitkovať aj už ľahko unavenú zeleninu, ktorá by sa už do iných pokrmov nehodila.

Ingrediencie

  • 1 cibule
  • 120 g zeleru
  • 300 g brokolice
  • 100 g paštrnáku
  • 60 g zemiakov
  • 150 g baby špenátu (F50F)
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 2 vetvičky tymianu
  • Olivový olej
  • 1250 ml vody

Príprava

Veškerú zeleninu očistíme, v prípade potreby olúpeme a nakrájame na malé kúsky. Iba u brokolice nakrájame len stonky – ružičky si necháme na ozdobu.

V hrnci si rozohrejeme trochu oleja a opečieme na ňom zeleninu spolu s tymianom. Keď je zelenina pekne opečená, prilejeme do hrnca vodu.

Obsah hrnca privedieme k varu a rozpustíme v ňom bujón. Varíme asi 30 minút, dokým nie je zelenina mäkká.

Medzitým ružičky brokolice sparíme horúcou vodou (prípadne varíme vo vode či pare minútku až dve) a následne schladíme pod studeným prúdom vody.

Hotovú polievku rozmixujeme tyčovým mixérom dohladka, dochutíme soľou a korením a servírujeme s ružičkami brokolice.

Tip na záver : Ak chceme, môžeme polievku zjemniť smotanou, kyslou smotanou alebo rastlinnou smotanou, ak chceme, aby bol pokrm vegánsky.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept