Zeleninová polievka z póru, feniklu a zeleru

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 60 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Jeseň a zima sú ako stvorené pre polievky. Táto zeleninová polievka vás zahreje a tiež nadopuje poriadnou dávkou vitamínov! S pečivom ide o superrýchlu a superzdravú večeru.

Ingrediencie

  • 1 pórik
  • 1⁄2 koreňa fenikla (F50F)
  • 1 zeler
  • 2 zemiaky
  • 2 šalotky
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 2 vaničky Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 40 g trebuľky
  • 50 ml smotany
  • 160 g uvarenej šošovice

Príprava

Zeleninu očistíme a nakrájame na malé kúsky. Zemiaky ošúpeme a taktiež nakrájame na menšie kocky. Šalotku nakrájame na polmesiačiky.

Na väčšej panvici rozohrejeme maslo a opečieme na ňom všetku šalotku. Po chvíli pridáme aj ostatnú zeleninu vrátane zemiakov.

Zalejeme litrom vriacej vody, rozpustíme v zmesi bujón a varíme asi 25 minút.

Polievku rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom do nej zamiešame smotanu, uvarenú šošovicu a nasekanú trebuľku. Prehrejeme a podávame s chlebom.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept