Zeleninovo-topinamburové placky s jogurtovým dipom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 25 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Topinambury (jeruzalemské artičoky) sú podzemné hľuzy jedného druhu slnečnice. Niekto ich chuť prirovnáva práve k slnečnicovým semienkam, iný skôr k zemiakom s orieškovou príchuťou. Tak či tak je fajn si topinambury občas dopriať a spestriť si tak jedálniček. Tieto topinamburové placky s jogurtovým dipom sú super pohostenie pre návštevu alebo napríklad maškrtenie k televízii.

Ingrediencie

  • 400 g topinamburov
  • 250 g varenej zeleniny (napr. karfiol, brokolica, mrkva, hrášok)
  • 2 vajcia
  • Strúhanka
  • 2 lyžice sezamových semien (F50F)
  • 2 lyžice oleja

Príprava

Topinambury ošúpeme a nastrúhame najemno. Zeleninu nakrájame alebo nastrúhame najemno. Zmiešame s vajcami a strúhankou v kompaktné cesto.

Z cesta vytvarujeme 16 placiek, ktoré zľahka stlačíme a posypeme sezamom. Vyprážame ich na oleji na strednom plameni po dobu piatich minút z každej strany.

Ingrediencie Dip

  • 100 jogurtu
  • 50 g majonézy Hellmann's
  • 100 g nízkotučného tvarohu
  • 1 svazek pažitky
  • Pepř

Príprava Dip

Jogurt, majonézu a tvaroh vymiešame do hladka. Dip okoreníme a zamiešame doň pažítku nasekanú najemno. Dip podávame k plackám.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept