Zeleninový tažín s cícerom

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
4 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Tažín (tagine) je severoafrický pokrm pripravovaný v špeciálnom hrnci, ktorý sa volá rovnako. Na Cypre sa môžete stretnúť s veľmi podobným hrncom aj pokrmom – len sa mu hovorí tavvas. Tento báječný tažín je z tekvice, batátov a cíceru. A zvládnete ho aj bez špeciálnej keramickej nádoby. Najlepšie chutí s kuskusom.

Ingrediencie

  • 200 g maslovej tekvice
  • 200 g batátov (F50F)
  • 1 plechovka krájaných paradajok
  • 1 žltá paprika
  • 1 cibuľa
  • 1 vanička Knorr Bohatý bujón zeleninový
  • 1 plechovka cíceru
  • 250 ml vody
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 lyžica ras el hanout
  • 50 g nakrájanej kučeravej kapusty
  • 1 lyžica rastlinného oleja

Príprava

Vo veľkej panvici rozohrejeme olej. Cibuľu nakrájanú nadrobno na ňom pár minút orestujeme, potom pridáme prelisovaný cesnak a opekáme dve minútky.

Pridáme ras el hanout, paradajky a kocky paprík, tekvice a batátov. Zalejeme vodou a privedieme k varu.

V panvici rozpustíme bujón a varíme asi 15 minút. Pridáme scedený cícer a varíme ďalších 15 minút. Chceme, aby sa polovica tekutiny vyvarila a vznikla nám svetlá omáčka.

Do tažínu pridáme nakrájanú kapustu a petržlenovú vňať. Podávame s kuskusom.

Tip na záver : Dobrou alternatívou kuskusu je bulgur.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept