Zelený falafel s fazuľou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 45 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
6 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Falafel pochádza z Egypta a bežne sa pripravuje na Blízkom východe. Ide o smažené guľôčky z cíceru alebo bôbu (či obojeho). V dnešnom recepte pripravíme falafel z bielej fazule, prosa a špenátu. Ide o zdravú a výbornú dobrotu plnú zeleniny!

Ingrediencie

  • 400 g bielych fazule
  • 400 g špenátu
  • 200 g varených jáhiel (F50F)
  • ​​100 g arašidového masla
  • 2 pálivé chilli papričky
  • 2 lyžice rasce
  • 1 palica cesnaku
  • 1 kocka Knorr bujónu zeleninového
  • 100 ml olivového oleja alebo oleja na varenie

Príprava

Jáhly uvaříme podle návodu na obalu. Uvařené a vychladlé jáhly smícháme s fazolemi, rozdrobeným bujonem, česnekem nasekaným najemno, nahrubo natrhaným špenátem a nasekanou chilli papričkou.

Celou tuto směs rozmixujeme v mixéru, případně nameleme v mlýnku na maso.

Směs dochutíme kmínem a solí. Pokud je směs příliš hustá, zředíme ji vodou. Ze směsi tvarujeme kuličky.

Falafelové kuličky osmahneme na oleji na pánvi. Můžeme ho připravit i v troubě – plech vyložíme pečicím papírem, poklademe na něj kuličky falafelu a dáme péct na 200 stupňů na 25 až 30 minut.

Tip na záver : Zeleninový falafel podávame so šalátom a jogurtovým dipom. Dobre chutí aj studený.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept