Zemiakové placky s červenou kapustou

HODNOTENIE UŽÍVATEĽOV: 5 (1)
Do 40 minút Doba prípravy
Nenáročné Obtiažnosť
5 Počet porcií
Nepáli Pikantnosť

Čo na večeru? Skúste trochu netradičné zemiakové placky – vďaka kapuste majú oveľa viac vitamínov než klasická verzia.

Ingrediencie

  • 360 g zemiakov (ideálne múčnejších)
  • 100 g červenej kapusty (F50F)
  • 2 lyžice slnečnicových semienok
  • 1 stredná cibuľa
  • 1 vajce
  • 3 lyžice cícerovej múky
  • 1 lyžička Korenie čierne mleté z Vietnamu
  • 1 lyžička Knorr Chilli mleté z Indie
  • 1 lyžička Knorr Rasca mletá
  • 40 g rastlinného oleja

Príprava

Zemiaky a cibuľu ošúpeme a nahrubo nastrúhame. Kapustu nakrájame nadrobno.

V mise zmiešame zemiaky, cibuľu a kapustu s cícerovou múkou, vajíčkom, semienkami, korením, chilli, rascou a cesnakom. Premiešame.

Na rozpálenom oleji smažíme zemiakové placky z oboch strán dozlatista.

Tip na záver : Podávame s dipom z jogurtu, kyslej smotany a zeleného korenia.

Diskusia k receptu (0)

Nový komentár

#instagram

Recepty na každý deň

Máte doma najrôznejšie ingrediencie, ale nemáte nápad, ako ich spojiť v dobré a zdravé jedlo? Tak sa nechajte inšpirovať na našom Instagrame.

x

Nemôžete nájsť ten správny recept? Skúste zadať ingrediencie z vašej chladničky a nechajte sa inšpirovať.

Generuj recept